Ráncfeltöltés hyaluronsavval


„Öregedj gyorsan vagy öregedj lassan – ez rajtad áll!”

Kenneth H. Cooper


A Ráncfeltöltés hyaluronsavval az egyik legrégebben alkalmazott szépészeti beavatkozás a kialakult statikus ráncok feltöltése.

Sok kutatás, próbálkozás, fejlesztés után az 1930-as években találtak rá arra az ideális töltőanyagra, amely kitűnően alkalmas az idősödő bőrre ható gravitáció, valamint az öregedéssel együtt járó izomzatot, csontozatot, zsírszövetet érintő átalakulások hatásának korrigálására: a hyaluronsavra. 

Miért fontos a hyaluronsav?

A korszerű és biztonságos, idővel felszívódó ráncfeltöltő készítmények alkotóeleme a hyaluronsav, egy többfunkciós poliszacharid, mely természetesen is nagy mennyiségben fordul elő a bőrben, jelentős összetevője a bőr kötőszöveteinek. Nagy szerepet játszik a bőr hidratáltságában, mivel a hyaluronsav molekula óriási vízmegkötő képességgel rendelkezik, magához vonzza és megköti a folyadékot. Önmaga tömegének 1000-szeresét képes vízből megkötni. Amelett, hogy hidratáló anyag, elősegíti a sejtek anyagcseréjét és helyreállítja a bőr rugalmasságát, szilárdságát. A kollagénnel és az elasztinnal együtt adja a bőr feszességét.

A hyaluronsav koncentrációja a bőrben az életkor előrehaladtával csökken, ennek jele többek között a ráncok kialakulása, rugalmatlan, tónustalan bőr.

A hyaluronsav pontos bejuttatása a ráncos, rugalmatlan, feszességét vesztett területre azonnali látványos térfogatnövelő, ráncfeltöltő hatást eredményez.

A kristálytiszta hyaluronsav biológiailag kompatibilis, szövetazonos komponensű, azaz szerkezete gyakorlatilag megegyezik a testben természetesen megtalálható hyaluronsavéval, ezért biológiailag teljesen lebontható. Teljesen biztonságos a ráncok töltésére, mert idővel maradéktalanul kiürül a szervezetből.

Manapság a hyaluronsav tartalmú töltőanyagok már biológiai fermentációval (erjesztéssel) készülnek, azaz nem állati eredetűek. Beadása előtt nincs szükség allergiatesztre, előzetes érzékenységi vizsgálat nélkül alkalmazható, gyakorlatilag nem okoznak allergiás reakciót.

Alkalmazási területek:

 • nasolabialis redő (orr-ajak barázda)
 • ajakfeltöltés
 • ajak körüli ráncok
 • szemöldök közötti ráncok
 • homlokráncok
 • Marionett ráncok
 • orca
 • áll, állív
 • behúzódást okozó hegek feltöltése
 • mezoterápia, skinbooster kezelés

Attól függően, hogy melyik terület ráncait kezeljük, választjuk meg a speciálisan arra a célra készített, megfelelő töménységű készítményt. A beadott mennyiséget a ránc mélysége határozza meg.

A ráncfeltöltő kezeléssel a ráncok mélységét lehet jelentősen csökkenteni – nem pedig eltüntetni –,ezáltal válik az arc fiatalossá.

A hatás átlagosan 6-12 hónapig tart, de lehet ettől hosszabb és rövidebb idő is, mivel a kezelés tartóssága függ a páciens bőrtípusától, kötőszöveti sajátosságaitól, életkorától, életvitelétől (dohányzás, napozás, szolárium, alkoholfogyasztás, táplálkozás, sport, alvás stb.), a szervezet egyéni reakciójától, hialuronidáz enzimének aktivitásától.

A töltőanyag teljes kiürülési ideje nem egyenlő a kozmetikai hatással. Ha az injektált anyag 50 %-ban lebomlott, a kozmetikai hatás megszűnik. Ekkor már korrekció javasolt, természetesen kevesebb anyagmennyiséggel.

Milyen esetekben nem javasolt a ráncfeltöltés hyaluronsavval:

 • fertőző bőrbetegség, aktív herpes
 • lázas betegség
 • terhesség és szoptatás
 • bizonyos gyógyszerek (pl. véralvadásgátló)
 • véralvadási zavarok
 • autoimmunbetegség

A kezelés menete:

 1. a kezelendő területet letisztítjuk, zsírtalanítjuk, fertőtlenítjük
 2. helyi, felületi érzéstelenítés, többnyire érzéstelenítő krémmel
 3. a töltőanyagot nagyon vékony tűvel a kezelendő bőrbe vagy a bőr alatti rétegbe juttatjuk
 4. tamponáljuk a kis vérzéseket
 5. szükséges esetén a területet gyengéden átmasszírozzuk
 6. majd ismét fertőtlenítjük
 7. kezelés utáni krémmel finoman bekenjük

A ráncfeltöltés hyaluronsavval kb. 15-20 percet vesz igénybe, és már azonnal látható eredmény. A végleges eredmény kb. 2-3 hét alatt alakul ki, amikor elmúlnak az esetleges duzzanatok, bevérzések, illetve a beinjektált hyaluronsav „megtalálja” helyét a kezelt területben a szövetek között, vizet köt meg é hatása kiteljesedik.

A kezelést követően előfordulhat enyhe duzzanat, bőrpír, esetleg bevérzés, ritkán feszítő érzés. Ezek kb. 3-7 nap alatt rendeződnek. Ritkán csomós gyulladás jöhet létre a töltőanyag és a szervezet egyedi reakciója során.

A szubjektív panaszok enyhítésére a területet lehet óvatosan jegelni, illetve 2-3 napig Árnika géllel kenni. A területet hőtől, UV-fénytől (nap, szolárium) védeni kell 2 hétig ésnem javasolt  a szauna , valamint a sportolás sem néhány napon át.

Rendelésünkön kizárólag a legmagasabb minőséget képviselő hyaluronsavas feltöltőanyagokat alkalmazzuk, amelyekkel teljesen biztonságosan érhető el látványos térfogatnövelő, ráncfeltöltő hatás és teljesen természetes anyagokkal nyeri vissza bőre fiatalságát és üdeségét.

Áraink itt találhatóak.

Aktualitásokért kövess minket Facebook-on.Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat