Felszívódó bioszálas arc- és nyakkezelés (threadlifting), FTC kontúrterápia


„40 után már senki sem fiatal, de ellenállhatatlan élete végéig maradhat.”

Coco Chanel


Az FTC kontúrterápia (Fine ThreadContour Therapy) az esztétikai bőrgyógyászat forradalmian új, műtét nélküli eljárása, amely minden eddiginél hatékonyabban képes a kor előrehaladtával megereszkedő, lazává váló bőr megemelésére és feszesítésére. Hatására a bőr megfiatalodik, visszanyeri rugalmasságát, simaságát és természetes fényét. A kezelt arc és egyéb testtájak, -nyak, -felkar, -has ismét kontúrosabbá, határozottabbá válnak.

Hogyan működik az FTC kontúrterápia?

A néhány éve a figyelem középpontjába kerülő eljárás során vékonyan tűk segítségével juttatjuk be a bőr megfelelő rétegébe a bioaktív, teljesen felszívódó, antimikrobiális szálakat.

A bioszálak a bőr rögzítésén túl a kollagéntermelés fokozódását is biztosítják, valamint élénkítik a helyi mikrokeringést és aktiválják  a regenerációs folyamatokat a bőr kötőszöveti rétegében. Ezeknek a hatásoknak köszönhetően a bőr nem csak feszessé és kontúrosabbá, de felülete is üdébbé, ragyogóvá válik.

A szálak néhány hónap múlva teljesen eltűnnek a bőrből, felszívódnak, de a beindított komplex fiatalító folyamatok hatása akár 12-24 hónapig is tart.

A fonalak hosszának, vastagságának és funkciójának sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a kezelés maximálisan egyénre szabottan történjen.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelés előtt a területet alaposan fertőtlenítjük, érzéstelenítjük speciális krémmel, ezt követi a szálak behelyezése. A művelet kb. 30-40 percet vesz igénybe, utána a kezelt területet jegeljük, ismét fertőtlenítjük és kezelés utáni krémmel ápoljuk.

Előfordulhat, hogy kis bevérzések, enyhe ödéma és feszülő érzés jelentkezik a szálak behelyezésének helyén, sőt, van aki néhány napig érzi a behelyezett szálakat. Ez az érzet idővel elmúlik. Az esetleges bevérzés és ödéma néhány nap alatt elmúlnak, ezt segítheti egy kis jegelés és árnika tartalmú krém alkalmazása.

Minimális gyógyulási idővel kell számolni. A páciens gyakorlatilag visszatérhet mindennapi teendőihez, de javasolt a terület fizikai behatásoktól, hőtől és fénytől való védelme 2 héten keresztül.   

Kinek javasolt?

Az FTC kontúrterápia javasolt minden olyan, elsősorban 35 év feletti páciens számára, akiknél a kor előrehaladtával a bőr lazává, petyhüdté vált. Arcvonásaik kontúrja elvesztette határozottságát, de nem szeretnék ezt plasztikai sebészi úton korrigáltatni.

Kinek nem ajánlott?

Azok számára ez a beavatkozás nem ajánlott, akik lázas betegségben szenvednek, szervezetükben aktív gyulladás zajlik, az immunrendszer működését befolyásoló gyógyszert szednek. Nem ajánlott terhesség és szoptatás alatt. Nem javasolható keloid hajlam, véralvadási zavar és cukorbetegség esetén sem.

Kombinálható más orvosi-esztétikai kezelésekkel?

A vékonyszálas kontúrterápia, vagy Thread Lifting a klasszikus orvosi esztétikai eljárásokon túl, illetve azokkal kombinálva (botox, hyaluronsavas töltés, HIFU, lézer) új, kiemelkedően hatékony lehetőséget nyit meg a műtétmentes arcfiatalítás terén.

Áraink itt találhatóak.

Aktualitásokért kövess minket Facebook-on.Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat