Ránctalanítás botox -szal


„Minden férj álma, hogy ne lássa többé haragosnak a feleségét”

Kosznovszki Roxána


A botox kezelés világszerte az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban végzett orvosi esztétikai beavatkozás. Egy pontosan adagolható, megbízható és nagyon látványos kezelés szakértő kezekben, amely a mimikai izommozgás következtében kialakult dinamikus ráncok kezelésére alkalmas.

A botox kezelés

A botox egy Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje hígított, ORVOSI FELHASZNÁLÁSRA készült oldatával történő átmeneti izomrelaxálás. A botulinum toxin egy A típusú endotoxin, amely gátolja az ideg és izom közötti ingerületátvitelt, és ezáltal célzott használat mellett meggátolja az izmok összehúzódását. Hatása átmeneti, emiatt korlátlanul ismételhető, az izmok nem károsodnak a kezelés során. Hatása 3-6 hónapig tart. A hatóanyag nem halmozódik fel a szervezetben, fokozatosan lebomlik. A toxin általános hatást nem vált ki, csak helyileg hat.

Általában az arc felső harmadában használjuk, a szemöldök közötti, a homlok- és a szemkörnyéken megjelenő nevető ráncok kezelésére, de ritkábban egyéb területeken is alkalmazhatjuk irodalmi adatok alapján.  

18 év felett minden olyan páciens számára javasolt a kezelés, akiknél a mimikai izomzat erős mozgatása következtében fokozott ráncoltság jelenik meg. 

A kezelés

A kezelést mindig egyénre szabjuk, megtervezzük, az izommozgásokat megfigyelve határozzuk meg a beszúrási pontok helyét és a szúrási pontokba adott dózist. A helyesen kivitelezett kezelés eredménye nem fagyasztja le az arcot, és nem természetellenes hatású.

A megfelelő mennyiségű hatóanyagot kis injekciós tűvel juttatjuk a megfelelő izomba. A hatás 2-3 nap után már érezhető, az átmeneti blokkolás 12- hét alatt teljesedik ki. Nemcsak a hatás kialakulása, de a megszűnése is fokozatos.

Ha az izom már nem mozog, láthatjuk, hogy felette a bőr kisimul, ránctalanná válik.

Amennyiben a ránc már nem simul ki teljesen, mert egy része olyan mélyen bevésődött, a botox hatás beállta után szóbajön speciális ráncfeltöltő hyaluronsavas készítmény injektálása a maradvány ráncba.

Ugyanazon a területen kombinálható még az izomrelaxálás vékonyszálas kontúrteápiával is, ebben az esetben is a botox kezelés az első.

Ha bőrmegújító kezelés szükséges, annak elvégzése a botoxolás előtt történik.

Ennél az esztétikai eljárásnál is, mivel tűt használunk, előfordulhat apró duzzanat és bevérzés, amelyek hamar gyógyulnak. Esetenként, ritkán fejfájás, a felső szemhéj megereszkedése vagy ödémája, influenza-szerű tünetek és helyi izomgyengeség is előfordulhat.  A beavatkozás minimális fájdalommal jár, érzéstelenítésre nincs szükség.

Mikor nem alkalmazzuk a botox kezelést?

Amennyiben a páciensnek nyelési, vagy légzési nehézsége van, akut, gyulladásos kórképekben, lázas állapotban, bőrfertőzések, aktív herpes esetén, egyes immunológiai és belgyógyászati kórképekben, terhesség és szoptatás esetén.

A kezelés után 2-3 óra hosszáig javasolt a kezelt terület finom mozgatása, 6 órát viszont nem javasolt lefeküdni, függőleges testhelyzetben kell marani. A beadás napján nem szabad hirtelen előrehajolni, mert a hatóanyag elszivárgása átmenetileg olyan izmok gyengülését is eredményezheti, amit nem is szerettünk volna blokkolni. 48 óráig kerülni kell az alkoholfogyasztást, a testi megerőltetést, a sportolást. 2 héten át mellőzni kell a szaunát, a napozást, a szoláriumot és a kozmetikai arcmasszázst.

Két hét múlva, a hatás teljes kialakulását követően kontroll javasolt. Ekkor kerülhet sor korrekcióra, ha szükségesnek ítéljük.

Az első dinamikus ráncok megjelenésekor érdemes belevágni a botox kezelésbe, mert az egyik leglátványosabban fiatalító anti-aging eljárás.

Áraink itt találhatóak.

Aktualitásokért kövess minket Facebook-on.Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat