Gyermekbőrgyógyászat


A gyermekbőrgyógyászat fontossága megkérdőjelezhetetlen, hiszen a lakosság körülbelül egyötöde gyermek. A gyermekbőr kezelése sokszor szakorvosi segítséget, hosszútávon szakorvosi felügyeletet igényel.

Fontos tudni, hogy a gyermekek bőre különbözik a felnőttekétől. Védelmi funkciói még éretlenek, ezért sérülékenyebb, könnyebben hólyagosodik, fokozott vízvesztésre és szárazságra hajlamos. A bőrflóra könnyen felborul, fogékony a kórokozókkal szemben. Ezeket a problémákat kezeli a gyermekbőrgyógyászat.

A csecsemők, gyermekek és serdülők számos olyan bőrbetegségben szenvednek, amelyek felnőttekben nem, vagy kisebb gyakorisággal, illetve más formában fordulnak elő, és másképpen zajlanak.

Gyakori az atópiás (endogén) ekcéma, az irritatív kontakt ekcéma, a vírusos és bakteriális fertőzések, a rovarcsípések, csalánkiütés, de a házikedvencektől a bőr gombásfertőzése is előfordulhat.

Nem ritkán találkozunk veleszületett vagy gyermekkorban kialakuló festékes anyajegyekkel, amelyek rendszeres bőrgyógyász szakorvosi ellenőrzése dermatoszkópos vizsgálattal már ekkor is nagyon fontos, mert ugyan ezekben az életévekben még nem gyakran, de megfigyelhető rosszindulatú daganattá alakulásuk (malignizálódás).

Áraink itt találhatóak.

Aktualitásokért kövess minket Facebook-on.Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat