Nucleofill kezelés


„Az istenek a nőknek fegyverül adták a szépséget.”

Anakreón

Szinte hónapról hónapra jelennek meg forradalmian új esztétikai kezelések. Napjaink egyik leginnovatívabb készítménye és kezelése a NUCLEOFILL.

A NUCLEOFILL-t az esztétikai orvoslásban vezető szerepet játszó, nemzetközileg is elismert Promoitalia cég fejlesztette ki a legújabb tudományos kutatások eredményeinek felhasználásával és csúcstechológiai eljárásokkal azok számára, akik természetesen szeretnének megújulni, pihentebb, fiatalasosabb, egészségesebb és jól ápolt külsőt nyerni.   

Mi a NUCLEOFILL? Mitől innovatív az orvosi esztétikai kezelések legújabb sztárja? 

A NUCLEOFILL nem töltőanyag, nem tartalmaz hyaluronsavat. Egy kimagaslóan tiszta, teljesen felszívódó polinukleotid gél, amely bio-revitalizáló és sejtmegújító hatású. Hatóanyagait a vadlazac spermájából vonják ki. A polinukleotidok olyan természetes molekulák, amelyek sejtszinten fejtik ki hatásukat. Hatásuk összetett: megkötik a szabadgyököket, a sejteket aktívabb működésre serkenti (bio-stimuláció) és hidratálnak. Ez a hármas hatás együttesen vezet a bőr regenerációjához, az ún. BIO-REKONSTRUKCIÓ-hoz. A kezelt bőr tónusa fokozódik, feszesebb lesz, megemelkedik (lifting hatás) és hidratálódik.

Négy féle készítmény áll rendelkezésre, amelyek különböző koncentrációjúak és sűrűségűek. A kezelendő terület helye és az ottani bőr állapota, speciális igényei határozzák meg, hogy melyiket alkalmazzuk:

 • NUCLEOFILL Strong – arc
 • NUCLEOFILL Medium – arc, nyak, dekoltázs
 • NUCLEOFILL Soft Plus Eyes – szemkörnyék   
 • NUCLEOFILL  Medium Plus Hair – hajasfejbőr

A NUCLEOFILL Eye a szem közvetlen környékén is használható, míg hajhullás és hajritkulás esetén, még hormonális eredet esetén is, a NUCLEOFILL Medium Plus Hair terméket ajánljuk.

Nucleofill

Hogyan alkalmazzuk a NUCLEOFILL-t?

A készítményt több módon is a bőrbe juttathatjuk, a beadási technika az alkalmazási területtől függ. Az arcon általában a bio-esztétikai pontoknak megfelelően  a bőr középső rétegébe adjuk be, vékony injekciós tűvel. A szemkörnyékén dolgozhatunk vékony kanüllel, de képezhetünk kis, un. micropapulákat is a készítményből. Az apró csomócskák rövid időn belül eltűnnek, a beinjektált NUCLEOFILL szétoszlik a kezelt terület bőrében, és egyenletesen fejti ki hatását.

Nucleofill

Mennyi ideig tart a kezelés?

A beavatkozás alig 20-30 percet  vesz igénybe, igazi lunch-time esztétikai kezelés. Ezután azonnal vissza lehet térni a mindennapi tevékenységhez, azonban az erőteljes mozgás, sport, szauna, szolárium kerülése ajánlott 3-4 napig. A beavatkozás után 12 órával a kezelt terület sminkelhető. A fényvédelem ebben az esetben is fontos!

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést a NUCLEOFILL-el?

Az optimális eredmény elérése céljából kúraszerűen alkalmazandó: a bőr állapotától függően 3-5 kezelés javasolt, átlagosan 4, min. 2 hét különbséggel közöttük. Az eredmények megőrzése céljából évente ajánlott a kezelés megismétlése, de a szükséges gyakoriság függ az életkortól, bőrtípustól, az életviteltől. Mindezek ismeretében határozza meg és javasolja az esztétikai orvos a következő beadás időpontját. 

Alkalmazható-e nyáron?

Természetesen IGEN. Bármelyik évszakban alkalmazható. A kezelés után javasolt a fényvédelem, nemcsak a kezelés miatt, hanem az UV fény okozta fokozott öregedési folyamatok és emelkedett bőrdaganat kialakulási kockázat elkerülése céljából.   

Fájdalmas-e a beavatkozás és van-e mellékhatása?

A kezelés nem fájdalmatlan, de kis kellemetlenséget érezhet a páciens hiszen tűvel illetve kanüllel dolgozunk ( apró szúrást lehet érezni, illetve az anyag beadása miatt kis feszítő érzést, amely gyorsan elmúlik). Mint minden tűvel végzett beavatkozást követően előfordulhat enyhe duzzanat, véraláfutás, amelyek pár napon belül eltűnnek. A véraláfutások kialakulásának kockázata csökkenthető, ha az injekciózás előtt 3-4 napig a nem veszünk be C-vitamint, vérhígítókat, pl. aszpirint, nem-szteroid gyulladáscsökkentőket, pl. Ibuprofent, halolajat, multivitamint, E-vitamint.  

Pontosan milyen hatást fejt ki a NUCLEOFILL?

 1. A bőrben lévő rugalmasrost-termelő sejtek működését stimulálja, ezért azok több I. típusú kollagént és elasztint termelnek, az elvékonyodott bőr vastagszik és feszesedik. Serkenti a osteocyták és az adipocyták működését, ezért javítja az öregedő arc több struktúrájának állapotát is. Eőbbiek mellett stimulálja a myofibrillumokat, ami azonnali lifting hatást okoz: „Gym Effect”.
 2. A szabadgyököket megköti, antioxidáns hatású, a sejteket energiával látja el, tehát a sejtek működése javul. Ehhez az is hozzájárul, hogy az érképződést is segíti.
 3. A polinukleotidok szinte szívják a vizet, megkötik, ezáltal erősen és tartósan hidratálják a bőr kötőszövetének sejtközötti állományát. 

A NUCLEOFILL tehát egy Bio-stimulációs kezelés, amely a bio-stimulációs pontokban alkalmazva  a bőr saját regenerációs erőit mozgósítja amellett, hogy a kedvezőtlen, öregedéshez vezető külső hatások okozta károkat semlegesíti. Eredményeként a bőr megújul, megfiatalodik, tónusa javulni fog, feszesedik, a finom ráncok eltűnnek. A kezelt bőr természetesen ragyogóvá válik, miközben az arc maga nem változik.

Kinek ajánlott az alkalmazása?

A NUCLEOFILL kezelés hasznos lehet életkortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül bárkinek, akinek a bőre fáradt hatású, fénytelen, száraz  és fakó, megereszkedett, esetleg már apró ráncok jelentek meg rajta. Bármelyik testtájon alkalmazható, nem csak az arcon, de például a kezeken is. A fénykárosodott bőrűek, akik „sokat” (mindig az adott bőr genetikájához viszonyítva) napoznak, szoláriumoznak, akik dohányoznak évek óta, akik keveset alszanak, akik sokat tartózkodnak vagy dolgoznak a szabadban az időjárás elemeinek kitéve nagy változást remélhetnek a rendszeres NUCLEOFILL kezelésektől. Mindenkinek teljesen természetes megújulást hoz.

Milyen állapotokban nem javasolt a NUCLEOFILL kezelés elvégzése?

 • terhesség, szoptatás
 • autoimmunbetegség
 • rosszindulatú daganatos betegség
 • aktív herpesz

Kombinálható-e más kezeléssel a NUCLEOFILL?

Nucleofill

A NUCLEOFILL, mint bio-remodelláló kezelés nagyon jól kiegészít más esztétikai kezeléseket, betartva az eljárások megfelelő sorrendjét és a kezelések között ajánlott felépülési időket. Kitűnő kiegészítője a lézeres, a mikrotűs radiofrekvenciás beavatkozásoknak (pl. VIVACE kezelés), a dinamikus ráncokat kitűnően kisimító botox-nak, a mélyebb statikus ráncok hyaluronsavas feltöltésének. Az is, aki idegenkedik a botox-tól és a hyaluronsavas ráncfeltöltéstől kitűnő lehetőséget kap ezzel a készítménnyel a megújulásra!

Aki természetes megújulásra vágyik elsősorban a saját erőforrásai felhasználásával, nyugodtan próbálja ki!

A NUCLEOFILL eredménye a feszesebb, ragyogóbb, fiatalosabb bőr!Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat