Orvosi lézeres szőrtelenítés


„Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni?”

Dan Millman

Az emberiséget már évezredek óta hajtja az egészséges, ragyogó, hibátlan bőr vágya. A történelmi források tanúsága szerint a  látvány mellett már az ókortól kezdve fontos volt, hogy a szép bőr selymes, puha tapintású és szőrtelen legyen. Ma ez az orvosi lézeres szőrtelenítés segítségével lehetséges a leghatékonyabban. De hogyan küzdöttek a szőrszálakkal korábban?

Az ókori Egyiptomban kagylókkal távolították el a nemkívánatos szőrszálakat és méhviasszal gyantáztak. Később az ókori Görögországban és Rómában elterjedtek a pengék. Az arabvilágban is fontos volt a szőrtelenítés, a Korán kifejezetten kötelezővé teszi a nők szőrtelenségét. A középkori Angliában I. Erzsébet királynő felnyíratta a homlokán a haját és kitépette a szemöldökét, ahogy az őt ábrázoló festményeken is látható. Divatot teremtett, udvartartása női és férfi (!) tagjai is igyekeztek buzgón utánozni.

Visszatekintve a szőrtelenítés eszközei igen változatosak voltak és az idők során egyre fejlettebbek lettek. 1895-ben King  Camp Gilette feltalálta a róla elnevezett biztonsági borotvát. 1915-ben megjelent az első kifejezetten nők számára fejlesztett borotva is, amelynek elektromos verzióját 1940-ben dobták piacra.   

Valamennyi korábban ismert eljárás azonban csak rövid ideig tartó szőrtelenséget eredményez és számos kellemetlenséggel járhat (sebzés, bőrgyulladás, szőrtüszőgyulladás, szőrbenövés). Felgyorsult világunkban az ezekre szánt idő is teher lehet, rövid időn belül újra és újra ismétlést igényelnek. 

Így alakult ki az igény egy olyan módszerre,  amely hosszan tartós, végleges megoldást jelent a nem kívánatos szőrszálak eltávolításában. Kifejlesztették a lézeres szőrtelenítést. 

A XXI. században már a legkorszerűbb lézeres technológiával, korszerű gépekkel és megfelelő szakértelemmel a megkezelt szőrszálak tartósan, majd véglegesen eltűntethetők. 

Ezt a csúcstechnológiát az orvosi lézerek képviselik.   

Az orvosi lézerekkel végzett szőrtelenítés jelentősen hatékonyabb, mint az IPL (villanófényes) készülékkel végzett kezelések, hamarabb, kevesebb kezeléssel hoznak tartósabb eredményt, nagyobb kezelési biztonság mellett!

Tekintve napjaink szépségideálját a nők és a férfiak körében is, a selymes, puha, szőrtelen bőr igényét a legtöbb testtájon, az egyik legkeresettebb szolgáltatás a szépségiparban az orvosi lézeres szőrtelenítés. A lézeres eljárások között is többféle technológia közül választhatnak a páciensek.

Szerettünk volna a szőrtelenítéshez olyan orvosi lézer gépet választani, amellyel a legnagyobb biztonság mellett tudjuk a legjobb és leggyorsabb eredményt adni pácienseink számára. Célunk, hogy elégedettek legyenek és maradéktalanul örülhessenek szőrtelen, ápolt bőrüknek. Így találtunk rá a dióda lézerekre, amelyek a szőrtelenítés csúcstechnológiáját jelentik: lézerfényük hullámhosszát a szőrtelenítéshez optimalizálták. 

Mivel a szépségipari újítások és csúcstechnológia  egyik világszerte elismert központja Dél-Korea, a dióda lézerek közül is ezért esett a választásunk egy dél-koreai csúcstechnológiás szőrtelenítő dióda lézerre: az EunSung Clearlight LD808 dióda lézerre. 

Az EunSung Clearlight Dióda Lézer egy piacvezető gyártó csúcsmodellje, amellyel maximális kezelési biztonság mellett érhetőek el kiváló szőrtelenítési eredmények minden bőrtípusnál. Ezzel a dióda lézerrel a mélyen fekvő szőrszálakat is elérjük!

Az EunSung Clearlight Dióda Lézer kezelő-rendszerét kifejezetten az eredményes tartó-szőrtelenítéshez tervezték. A lézeres szőrtelenítés egy hullámhosszon (amely a szőrszálak sötétebb színű melanin pigmentjeiben nyelődik el) a szelektív fototermolízis elvén működik, azaz célzottan a szőrtüszőket pusztítja el, de a környező bőrt nem károsítja. (Ezzel szemben az IPL készülékek hullámhossz-tartománnyal dolgoznak, ezért sokkal nagyobb a környező szövetek károsodásának, megégésének a veszélye).

Az EunSung Clearlight LD808 nm Dióda Lézer  808 nm-es hullámhosszú lézersugárral működik. A szőrszálban, annak melanin tartalmában elnyelődött fényenergia hőenergiává alakul, így ennek hőmérsékletét 60 C-ra emeli. A hő hatására a szőrszálak képzését végző sejtek károsodnak a szőrhagymában, működésük hosszútávra vagy véglegesen leáll. Ez a professzionális hűtésrendszer teszi a kezelést komfortosabbá. (A hőérzetet a kezelőfej által leadott energia mellett az egyéni érzékenység és a kezelt terület helye befolyásolja). A szőrszálakat képző sejtek károsodása miatt az eredmény tartós, illetve végleges.

lézer IPL

Az orvosi lézeres szőrtelenítés

a világos bőrű és sötét szőrzetű pácienseknél a leghatásosabb. A pigmentet nem tartalmazó ősz szőrre nem hatásos. 

A szőrszálakat képző sejtek károsodása miatt az eredmény tartós, illetve végleges.  A kezelés után évek múlva is csak részleges szőrvisszanövést lehet esetesetleg kevés piheszőr növekedést tapasztalhatunk a kezelés-sorozat után évekkel, amely ún. fenntartó kezeléssel megszűntethető. 

A lézeres szőrtelenítés csak az aktív-növekedési (ún. anagén) fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el, az átmeneti-visszafejlődő (katagén), illetve a nyugalmi-pihenő (telogén) fázisban lévőket nem. Mivel testtájanként más és más az aktív fázisban lévő szőrszálak százalékos aránya, ezért testtájanként más és más számban, de ismételni kell a kezeléseket, hogy kivárjuk az addig más életciklusban lévő szőrszálak növekedési fázisba lépését és ezeket is elpusztítsuk a lézerrel.

Az arcon pl. 60% az anagén fázisú szőrzet aránya és ez a fázis 3-4 hónapig tart, ezért a kezelések között 6-8 hét szünet javasolt, és azokat 3-5-ször javasolt megismételni. Ugyanakkor a lábszáron ez az arány 20% (aktív fázisban lévő szőrtüszők), ezért a kezelések közötti szünet ideálisan 8 hét, és 6-8 kezelés szükséges a várt hatás eléréséhez. A teljes szőrtelenség elérése után előfordulhat, hogy 1-2 év után ún. fenntartó kezelés szükséges a visszanövő kevés piheszőr miatt (mint az korábban már említésre került), de a szőrszálak nagy része hosszú évek után sem nő vissza, az eredmény végleges.

A kezelés előtt konzultáció/megbeszélés történik (ingyenes: amennyiben ezt követően azonnal kezelünk-ha a kezelés feltételei fennállnak 4 hétre visszamenően; árát levonjuk a kezelés árából: ha 4 héten belül előre egyeztetett időpontban kezelés történik), amelynek során megállapítjuk a páciens bőrtípusát, számba vesszük az esetleges betegségeket, gyógyszerszedést, felmérjük, hogy van-e a kezelésnek ellenjavallata, meghatározzuk a kezelendő területet és megtervezzük a kezeléseket. Szükség szerint Spot Teszt (bőrteszt) kerül elvégzésre. A páciens szóbeli és írásos tájékoztatást kap, hogy mik a teendői a kezelés előtti 4 hétben. 

Hogyan történik az orvosi lézeres szőrtelenítés?

Leborotváljuk, fertőtlenítjük, majd vékonyan zselével fedjük a kezelendő területet, védőszemüveget kap a páciens (is), majd az EunSung Clearlight LD808 orvosi dióda lézer beállítását követően megkezdjük a szőrtelenítést. A kisebb területeken egyszeri „lövésekkel” haladunk végig, a nagyobb területeken pásztázó üzemmódban 4-5x. A kezelést követően nyugatató krémmel kenjük be a kezelt területet (amelyet néhány napig otthon is javasolt alkalmazni). 

A lézeres szőrtelenítést követően azonnal előfordulhat enyhe bőrpír, bőrérzékenység, esetleg bőrduzzadás. Ezek a szőrszál körüli izgalmi jelek, amelyek néhány percen-órán-napon belül elmúlnak.

Mire kell odafigyelni az orvosi lézeres szőrtelenítés után?

Kerülni kell a hőhatást (forró fürdő, zuhany, szauna stb.), a mechanikai és vegyi irritációt (pl. borotválás, uszoda-klóros víz, parfüm, illatosított krém), erős testmozgást 3-4 napig; 2  hétig mellőzendő a napozás, szoláriumozás, a napfénynek kitett kezelt területeken SPF 50+ faktorszámú fényvédőt kell használni (a kezelés sorozatközben egyébként is ellenjavallt napozni vagy szoláriumozni, csökken a kezelés hatékonysága!!!).  

Az orvosi minőségű tartós/végeleges szőrtelenítés az EunSung Clearlight LD808 Dióda Lézerrel GYORS, IDŐ- és hosszútávon PÉNZTÁRCA-TAKARÉKOS, KÍMÉLETES, BIZTONSÁGOS ÉS CÉLZOTT KEZELÉS, amellyel NYOMTALANUL TŰNNEK EL A NEM KÍVÁNT SZŐRSZÁLAK. 

Tökéletes megoldás minden nő és férfi számára, aki jól ápolt, szőrtelen bőrt szeretne elérni!

Az árlistát itt találjátok.

Aktualitásokért kövessétek a Bőr-Mánia Bőrgyógyászati és Orvosi Esztétikai rendelőt Facebook-on.Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat