Orvosi lézeres szőrtelenítés kisokos


Mit érdemes tudni a tartós szőrtelenítésről?

Az emberiséget mindig is érdekelte az egészséges, ragyogó, szőrtelen bőr titka. A történelmi források szerint a szőrtelenítés már az ókorban is divat volt és azóta is folyamatosan kutatjuk – férfiak és nők egyaránt – a legtökéletesebb módszert a nem kívánatos szőrszálak eltávolítására.

Manapság ugyan már számos olyan technika létezik, amelyekkel gyorsan megszabadulhatunk a szőrszálaktól, például az epilálás, a gyantázás, borotválás – azonban ezek többsége fájdalmas, hosszadalmas és egyáltalán nem tartós.

Orvosi lézeres szőrtelenítés

Szerencsére az orvostudomány is rohamléptekben fejlődik és az orvosi esztétika már olyan megoldást is kínál nekünk, amellyel tartósan és véglegesen, ráadásul minimális kellemetlenségérzettel inthetünk búcsút a szőrszálaknak.

Ha te sem szeretnél több időt és energiát pazarolni a hagyományos szőrtelenítő eljárásokra, hanem egy tartós, illetve végleges megoldásban gondolkodsz, akkor lehet, hogy az orvosi lézeres szőrtelenítés a tökéletes megoldás számodra. De mit érdemes tudni erről a kezelésről? Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körül és ígérjük: a végére tudni fogod, neked való-e az eljárás!

Mit kell tudni az általunk használt dióda lézerről?

Bizonyára te is tudod, hogy a szépségipari újítások és csúcstechnológia egyik világszerte elismert központja Dél-Korea. Ezért esett a választásunk a dióda lézerek egy dél-koreai csúcstechnológiás szőrtelenítő gépre, az EunSung Clearlight LD808 dióda lézerre.

Ezzel maximális kezelési biztonság mellett hatékony eredményeket tudunk elérni, minden bőrtípusnál. A kezelés gyors és komfortos. Ráadásul a mélyen fekvő szőrszálakat is elérjük!

A Clearlight LD808 Dióda Lézer 808nm-es hullámhosszú lézersugarat alkalmaz, amely ideális a hatékony és eredményes tartós szőrtelenítő kezelésekhez. A magas impulzus-frekvenciának köszönhetően a környező bőr nem sérül és a kezelés időtartama is rövidebb. A gép kezelőfeje az eljárás közben intenzíven hűti a kezelt területet, így csökkentve az esetleges kellemetlenség érzést.

Orvosi lézeres szőrtelenítés

Hol alkalmazható az orvosi lézeres szőrtelenítés?

A szőrtelenítés tulajdonképpen az egész testen alkalmazható: arc, teljes test, intim területek.

Hogyan működik?

Az EunSung Clearlight dióda lézer 808 nm-es hullámhosszú lézersugárral működik. A szőrszálban, pontosabban annak a melanin tartalmában elnyelődött fényenergia hőenergiává alakul, amely a szőrszál és a szőrhagyma hőmérsékletét 60 C-ra emeli. A megemelkedett hő hatására a szőrszálak képzését végző sejtek károsodnak a szőrhagymában, így működésük hosszútávra vagy véglegesen leáll.

Miben más, mint az IPL szőrtelenítés?

A dióda lézer egy hullámhosszon dolgozik, amely elnyelődik a szőrszálak sötét színű melanin pigmentjeiben. A működési alapelve a fototermolízis – azaz célzottan, hő hatására pusztítja el a szőrtüszőket, de a környező bőrt nem károsítja.

Az IPL készülékek hullámhossz-tartománnyal dolgoznak, így sokkal nagyobb a környező szövetek károsodásának a veszélye.

Milyen szőrzetnél működik?

Minden bőrtípusra megfelelő a kezelés, de a pigmentet nem tartalmazó, ősz szőrre nem hatásos. Világos bőrű, sötét szőrzetű pácienseknél látható leggyorsabban az eredmény.

Hogyan zajlik a kezelés?

1. A konzultáció

Minden kezelést egy előzetes konzultáció előz meg, amely kb. 20-30 percet vesz igénybe.

Orvosi lézeres szőrtelenítés

Az első beszélgetés során megállapítjuk a páciens bőrtípusát, az esetleges betegségeket, a rendszeresen szedett gyógyszereket és felmérjük, hogy a kezelésnek van-e ellenjavallata. Szükség szerint Spot Teszt (bőrteszt) kerül elvégzésre.

Ekkor lehetőséget biztosítunk egy próbalövésre is, így akik félnek a fájdalomtól, megtapasztalhatják, milyen a gép.

A pácienst minden esetben tájékoztatjuk a kezelés előtti 4 hét teendőiről.

2. A kezelés

A kezelésre úgy kell érkezni, hogy a páciens előző nap leborotválja a kezelendő területet. A rendelőben fertőtlenítés után egy vékony zselével kenjük be az adott testrészt. A páciens és az orvos is védőszemüveget vesznek fel, majd megkezdjük a szőrtelenítést.

A kisebb területeken egyszeri „lövésekkel” haladunk végig, a nagyobb területeken pásztázó üzemmódban 4-5x. A kezelés végén nyugtató krémmel kezeljük a területet.

A kezelés után tapasztalt bőrpír, érzékenység maximum pár napig észlelhető.

3. További kezelések

Az biztosan elmondható, hogy a kívánt eredmények eléréséhez egy kezelés biztosan nem elegendő, hiszen a lézeres szőrtelenítés csak az aktív-növekedési fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el. Ezért van szükség a kezelések ismétlésére, hogy kivárjuk az addig más életciklusban lévő szőrszálak növekedési fázisba lépését és ezeket is elpusztítsuk a lézerrel. 

Az arcon például 3-5 kezelés javasolt, a kezelések között 3 hét szünettel.

A lábszáron 6-8 kezelés szükséges és a kezelések között 8 hetet kell tartani.

Ez ugyan hosszú időnek hangozhat, de gondolj csak bele: 6-12 hónapon belül tartósan és véglegesen megszabadulhatsz a nem kívánatos szőrtől, a tested bármely részén!

4. Fenntartó kezelés

A teljes szőrtelenség elérése után 1-2 évvel előfordulhat, hogy fenntartó kezelés szükséges a visszanövő kevés piheszőr miatt, de a szőrszálak nagy része hosszú évek után sem nő vissza, az eredmény végleges.

Végleges vagy tartós a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés véglegesnek és tartósnak is mondható. Orvosi kutatásokkal bizonyítva az eljárás véglegesnek nevezhető. Ugyanakkor, ahogy fentebb is említettük, fenntartó kezelésre szükség lehet a piheszőrök miatt.  Néhány ilyen fenntartó kezeléssel azonban ténylegesen hosszútávon, évekig fentartható az eredmény és neked csak élvezned kell a sima, bársonyosan puha bőrt.

Kedvet kaptál? Próbáld ki most kedvezményesen!

Ha eleged van a gyanta és a borotva okozta kellemetlenségekből és úgy érzed, a lézeres szőrtelenítés neked való eljárás, akkor ne habozz: kezdd el most a kezelést, hiszen a nyári hónapokban már nem végezhető!

Ráadásul most két akcióval is készültünk neked:

  • Tavaszi megújulás: 4+1 alkalmas bérlet akció. Vásárolj meg 4 kezelést és az 5. kezelés INGYENES!
  • Tetőtől talpig akció: 2 testrész egyidejű kezelése esetén a 3. testrész árából 50% kedvezményt adunk.

Az akció részleteiért és további tájékoztatásért keress minket bizalommal. Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.Dr. Buczkó Mónika

BŐRGYÓGYÁSZAT
ORVOSI ESZTÉTIKA


A vizsgálatra vagy konzultációra időpont-egyeztetés a megadott telefonszámon szükséges.


 Minden jog fenntartva  |  2022 © Bőr Mánia Kft.  |  Adatkezelési nyilatkozat  |  Nyereményjáték szabályzat